Ayurvedische massage cursus

Tijdens deze cursus leer je hoe je een ayurvedische massage geeft, de Abhyanga.

De ayurvedische massage (Abhyanga)  is een ontspannende massage met een ruime hoeveelheid verwarmde kruidenolie. Ayurvedische kruidenolie heeft een reinigend effect, ontspant en voed de huid.  De diverse massagebewegingen stimuleren de bloedsomloop en de lymfestroom. Huidweefsels worden in beweging gezet, daardoor ontstaat er een verbeterde doorbloeding van je huid. Je spieren  worden soepel, er ontstaat er meer bewegingsvrijheid rondom gewrichten.  Bij deze massage worden de nardi’s (energiebanen) en de marma punten (vitale energie punten) in beweging gezet. Een zalige massage die zorgt voor rust en ruimte in je lichaam en geest!

De abhyanga massage begint met een buikmassage. Vervolgens komen  je schouders, nek, rug, armen, handen, benen, voeten, decolleté en gezicht aan beurt. De abhyanga is een fijne, rustgevende massage.

De voordelen van een ayurvedische massage zijn:

-brengt lichaam en geest in balans

-stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam

-ontspant de spieren en gewrichten

-bestrijd vermoeidheid, slapeloosheid en stress

-activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem

-reinigt en voed de huid

-heeft een positieve werking op het zenuwgestel

-zorgt voor ontgifting van het lichaam

-stimuleert en activeert de spijsvertering

Deze massage is uitermate geschikt indien er sprake is van:

-stress of burn out

-vermoeidheid

-hoofdpijn of slaapstoornissen

-vastzittende spieren en gewrichten (o.a. bij reumatische klachten)

-rugpijn of nekklachten

-spijsverteringsklachten

-overprikkeling (uitermate geschikt voor hsp-ers)

Deze massage is niet geschikt tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap.

Je oefent op elkaar, je geeft dus een massage maar ontvangt zelf ook een massage. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 4 personen. De cursusduur is 1 dag van 10 tot 16 uur, de kosten bedragen €150. Je ontvangt een reader met de besproken informatie en je certificaat van deelname.

Aanmelden voor de cursus kan via mail naar info@praktijk-energieryck.nl . Je ontvangt dan een mail terug met de bevestiging van deelname, met daarbij de datum en tijd.

Afmelden voor de cursus kan kosteloos tot 14 dagen voor aanvang van de cursusdatum, daarna zal 50 % van het cursusgeld in rekening worden gebracht.