Cursus Voetreflex Massage

Bij een voetreflex massage wordt er vanuit gegaan dat het hele lichaam gereflecteerd is in de voeten. Via de voet kan dus het hele lichaam gestimuleerd worden. Alle lichaamsdelen,organen en klieren komen overeen met corresponderende zones in je voeten. Door middel van drukpunten/reflexpunten onder de voeten kun je dus een prikkel sturen naar het verbonden lichaamsdeel of orgaan. Je activeert dan via de energiebanen (meridianen) het desbetreffende punt. Voetreflex werkt volgens een holistisch principe: er is samenhang tussen lichaam en geest, de mens wordt als geheel gezien! Voetreflex zorgt tevens voor rust en ontspanning en kan overprikkeling of pijnklachten verminderen of zelfs weg nemen.

Tijdens de cursus leer je de reflexpunten met de bijbehorende organen/weefsels, contra indicaties en verschillende handgrepen toe te passen.  Uiteraard is er een groot gedeelte voor de praktijk in gepland. Tevens leer je hoe je diverse klachten (oa hoofdpijn, verkoudheid, obstipatie, afvoer van afvalstoffen enz.)  kunt behandelen met voetreflex massage. Je ontvangt een reader, zodat je na afloop alles thuis nog eens na kunt lezen. Na afloop ontvang je een certificaat. Massage ervaring is niet nodig bij deze cursus, iedereen kan het leren!

Deze cursus is een mooie toevoeging in je praktijk indien je masseur . schoonheidsspecialist of pedicure bent. Werk je als energetisch therapeut, reiki, magnetiseur of healer dan is dit een waardevolle aanvulling in je praktijk. Uiteraard is voetreflexmassage ook uitstekend in huiselijke sfeer te gebruiken, je gezinsleden kun je behandelen op een eenvoudige, maar doeltreffende wijze.

De cursus wordt gegeven in 1 dag , van 10 tot 16 uur en kost € 150,00.  Het maximale aantal deelnemers 4 personen.

Meer weten of de cursus boeken kan via mail of bel/app 06-44506483

Aanmelden voor de cursus kan via mail naar info@praktijk-energieryck.nl . Je ontvangt dan een mail terug met de bevestiging van deelname, met daarbij de datum en tijd.

Afmelden voor de cursus kan kosteloos tot 14 dagen voor aanvang van de cursusdatum, daarna zal 50 % van het cursusgeld in rekening worden gebracht.

Voetreflex kan zorgen voor:

* ontspanning

*reinigend effect

*afvalstoffen worden losgemaakt en kunnen worden afgevoerd.

*zorgt voor balans tussen lichaam en geest

*bevorderd bloedsomloop

*stimulans energiebanen

*afname pijn

*verbetering zenuw en hormoonsysteem

*werkt preventief, doordat de weerstand wordt vermeerderd