Chi Nei Tsang (buikmassage)

Chi Nei Tsang (buikmassage)

Chi Nei Tsang is een zeer oude vorm van een diepe buikmassage uit China. Tijdens deze buikmassage worden je darmen in beweging gezet, dit zorgt voor een detox/ontgifting, ontluchting en verlichting van je buik.

Hierdoor ontstaat er in je lichaam weer ruimte en rust en krijgt het de kans om zich te herstellen en te resetten.

Het ontspannende effect van een buikmassage zorgt ervoor dat je batterij weer op laad, en zorgt tevens voor een stukje rust in je hoofd. Je darmen staan via de vervus vagus (het autonome zenuwstelsel, je hersen/darm as) in verbinding met je hersenen. De buik wordt dan ook wel eens het tweede brein genoemd.

Chi Nei Tsang gaat er vanuit dat het leven begint vanuit de navel. Hierin vind je dan ook diverse punten (ook wel windpoorten genoemd) terug die in verbinding staan met diverse lichaamsstelsels (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel en het meridiaanstelsel.

Door deze punten te openen tijdens de massage stimuleer je dus je darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen,nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier, het lymfestelsel en de bloedcirculatie.

Een Chi Nei Tsang massage maakt de dunne darm en de dikke darm vrij door middel van een diepe massage. Dit kan gevoelig zijn, en na afloop kan het een beetje beurs aan voelen. Uiteraard is het de bedoeling dat je wel aangeeft wat voor jouw nog prettig voelt, hierover blijven we tijdens de massage in contact.

Chi Nei Tsang is erg effectief bij:

-stress gerelateerde klachten

-hormonale klachten

-prikkelbare darmen

-klachten van de overgang

-stemmingswisselingen

-emotionele klachten

-rugklachten

-verstoorde spijsvertering

-slapeloosheid

-hoofdpijn

Je buikcentrum is tevens je emotiegebied, het zet dus meer in beweging dan alleen je darmen!

Een Chi Nei Tsang (buikmassage) duurt 45 minuten en kost €45.

Er zullen tevens enkele voetreflexpunten meegenomen worden die ervoor zorgen dat alle vrijgekomen afvalstoffen sneller uit je lichaam worden afgevoerd.

Er zijn enkele contra indicaties, deze massage wordt niet gegeven indien er sprake is van: menstruatie op het moment van de massage, zwangerschap, aanwezigheid van cystes en vleesbomen. Deze massage is ook niet geschikt indien er sprake is van een psychose, schizofenie, bipolaire stoornis of borderline.

In overleg met de behandelend arts indien er sprake is (geweest) van:

-kanker

-ms

-aids

-darm operatie

Een afspraak maken kan via een mail naar info@praktijk-energieryck.nl of bel/app 06-44506483.