Cupping Massage

Cupping Massage:

Afbeeldingsresultaat voor cupping

Cupping Massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. Deze massage wordt gedaan met flexibele siliconen vacuüm cups. Door de cup op de huid te plaatsen, te knijpen en langzaam weer los te laten ontstaat er in de cup een vacuüm.

Deze cupping massage heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels (lederhuid en onderhuidsbindweefsel). Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijdert.

Deze behandeling levert goede resultaten op mede door zijn subtiele kracht. Door het creëren van zuigende werking aan de huidoppervlakte wekt de massage het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid. Het is een veelzijdige methode,  die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift.


Wanneer cupping:

Bij blessures. Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa, of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel is deze stagnatie in de spieren en weefsels op te heffen en een verbeterde afvoer van de afvalstoffen te stimuleren.

Bij blokkades in de energie doorstroming. Het stelsel van meridianen zorgt voor de doorstroming van energieën door ons lichaam.  Met cupping worden de geblokkeerde energie banen weer vrijgemaakt.

Bij bindweefsel verklevingen. Als er verklevingen in het bindweefsel ontstaan wordt de doorstroming van voedingsstoffen, afvalstoffen, lymfevocht verstoord. Verklevingen kunnen we voelen en zelfs soms zien door bijvoorbeeld intrekkingen, verhoogde spanningen of mindere verschuifbaarheid van de huid. Ik merk deze verklevingen vooral bij mensen die veel met de PC werken, of door stress spanningen opslaan in nek, rug en/of schouders. Door de cuppingmassage worden deze verklevingen losgewerkt.

Bij ontgifting. Er zijn veel manieren om te ontgiften zoals voeding, slaap (rust), kuren met sap etc.. Cupping kan hierin ook een belangrijke rol vervullen. Het vacuüm onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels zodat deze via de gebruikelijke wegen kan worden afgevoerd (urine, ontlasting, via zweet of de longen).

Bij cellulite. Hiermee wordt een wat bobbelige structuur in de huid en het onderhuids bindweefsel bedoeld. Je zal merken dat de huid daar vaak koud is. Door de huid met de cups te behandelen, wordt het weefsel weer goed doorbloed en warm, en de stofwisseling gestimuleerd. Verstopte vetcellen kunnen hierdoor worden losgemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en gladder. Doordat het weefsel weer beter ‘mee doet’ met je lichamelijke systeem kan je zelfs enkele centimeters strakker worden in omvang!

Het kan wel even een raar gevoel geven door de kracht van het vacuüm, maar de meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk.

Cupping kan een reactie, zoals blauwe plekken of rode strepen, achterlaten op de huid. Dit zal binnen enkele dagen verdwijnen. .

Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

De werking van Cupping: stimulerende dieptewerking

Met Cupping Massage werk ik met flexibele siliconen cups op de huid. Met beleid wordt vacuüm toegepast op de cup, waarbij stimulatie plaatsvindt van de huid en onderliggend bindweefsel. De cups kunnen zeer gericht op specifieke plekken op het lichaam worden gezet. Waar de cups worden geplaatst, en hoe intensief de behandeling is, hangt af van de persoon en de reden van behandeling. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, het bindweefsel, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Bij de toepassing van Cupping massage zie je  een plaatselijke reactie op de huid, die rood tot donkerblauw kan kleuren. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cupping is gedaan, en nodigt zo het lichaam uit om het zelfgenezend vermogen in te zetten. Afvalstoffen worden door de intensieve massage afgevoerd.

Bij Cupping kan de energie weer vrijer stromen door het lichaam en worden blokkades verminderd of opgeheven. Cupping is onder meer werkzaam bij:

 • spier- en gewrichtsklachten
 • rug, nek- en schouderpijn

Effect
Afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan het huidoppervlak gebracht en kunnen zo beter door het lichaam worden afgevoerd.
De stofwisseling wordt geactiveerd en de weerstand wordt verhoogd. Onder de cups treed een zeer sterke doorbloeding op waardoor spierknopen verdwijnen. Tevens worden verklevingen losgemaakt.

Cupping kan gevoelig/pijnlijk zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren.

Cupping Massage, duur 60 minuten € 40,00

Contra-indicaties
Bij Cupping gelden specifieke redenen wanneer je géén Cupping massage mag ondergaan:

 • afwijkende moedervlekken en andere huidvlekken
 • bloedverdunners bij hartklachten
 • couperose/rosacea
 • hemofilie
 • epilepsie
 • ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen
 • vers littekenweefsel (echter litteken ouder dan 4 maanden kan wel).
 • oedeem
 • tuberculose
 • tumoren
 • spasmen
 • burnout