Oorkaars therapie

Oorkaars therapie is een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-indianen uit het zuiden van Noord Amerika. Het is een zachte, doeltreffende methode die de oren reinigt en  de doorbloeding van oren en hoofd bevorderd. Tevens wordt het afweersysteem geactiveert en verbetert de werking van de lymfevaten.  Het zorgt voor meer rust en ruimte in het hoofd.

De oorkaars is een holle buis van 20 cm, gemaakt van natuur zuiver katoen, gedrenkt in zuivere bijenwas dat gemengd is met geneeskrachtige kruiden. Nadat het mengsel van bijenwas en kruiden door het katoen is opgenomen wordt het katoen tot een cilinder gerold. Het resultaat is een rechte, holle kaars. De kaars is zo gerold, dat deze precies boven in de gehoorgang past en niet te diep in de gehoorgang kan worden geduwd. Binnen in de kaars zit een speciaal filter, die ervoor zorgt dat de verbrandingsresten en de bijenwas niet in het oor kunnen druppelen.

Welke klachten kunnen behandeld worden met oorkaars therapie:

-irritaties aan het oor, neus, voorhoofd en bijholten

-hoofdpijn

-migraine

-verkoudheid

-stress

-nervositeit en onrust

-slapeloosheid

-oververmoeidheid

Oorkaars behandeling mag niet worden gegeven bij:

-geperforeerd trommelvlies (buisjes)

-acute oorontsteking

-geïmplanteerde gehoorbeentjes

-eczeem of schimmelinfecties van het oor

-epilepsie

De behandeling wordt begonnen met een massage van het gezicht, hals en de oren. Dit mede om de ontslakkende werking (afvoer van afvalstoffen) te bevorderen.

Vervolgens draait u op uw zij, de oorkaars wordt aangestoken. Deze wordt met een licht draaiende beweging in de gehoorgang aangebracht.De oorkaars zal ongeveer 10 tot 12 minuten branden. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te danken aan de natuurlijke beweging van de vlam (schoorsteeneffect), zorgen voor een lichte massage van het trommelvlies.  U zult een aangenaam en knisperend geruis waarnemen, en ervaart de weldadige warmte die zorgt voor een gevoel van rust en ontspanning.  De aangename warmte verhoogt de doorbloeding, activeert het afweersysteem en verbetert de werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Via de buis van Eustachius worden de mond-, keel-. neus- en bijholten bereikt.

Uiteraard worden beide oren behandeld. Na de behandeling wordt een rust periode van 10 minuten aangeraden. Na afloop krijgt u een glas water. Het is belangrijk thuis ook nog een 3 tal glazen water te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen uw lichaam kunnen verlaten.

Deze behandeling kost € 30,00.

Kinderen kunnen worden behandeld, mits ze stil kunnen blijven liggen. U blijft bij de behandeling aanwezig als ouder of begeleider.

Oorkaarstherapie is een mooie aanvulling op de reguliere therapie. Het is dus geen vervanging voor professioneel medisch advies. Twijfelt u over uw gezondheid raadpleeg dan uw arts.

Afbeeldingsresultaat voor oorkaarsen

Afbeeldingsresultaat voor oorkaars