Doterra Treatment

Doterra treatment is een beleving voor je lichaam en geest! Genieten van 8 heerlijke biologische etherische oliën die perfect op elkaar afgestemd zijn.

De bijbehorende massage is onderverdeeld in diverse facetten en bijbehorende massage technieken. Voert stress en spanning af en brengt rust en ruimte voor jezelf!

De massage begint op de rug, stap voor stap worden de 8 oliën toegevoegd door middel van een heerlijke massage.

Stap 1 (Balance en Lavendel) zorgt voor stress vermindering, brengt rust en ontspanning. Is voedend voor de huid en zorgt voor een betere slaap. De massage technieken beginnen dan ook rustig en relaxt. Tijdens dit eerste deel zullen er technieken worden gebruikt die erop gericht zijn de wervelkolom te strekken zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen (er wordt gemasseerd, maar niet gemanipuleerd of gekraakt). De doorbloeding zal verbeteren. Er zullen warme pakkingen worden geplaatst op de rug. Deze pakkingen blijven 10 tot 15 minuten liggen. De warmte zorgt ervoor dat je poriën van de huid zich openen, waardoor de oliën beter op genomen kunnen worden. Spieren zich gaan ontspannen. Tevens erg fijn indien er sprake is van reumatische klachten. In de tussentijd dat de warmte pakkingen inwerken op de rug, worden de benen en voeten gemasseerd. Dit gebeurd met Pepermunt (fris en goed voor pijnlijke en vastzittende spieren) en Wild Orange (voedend en verkwikkend voor de huid). Er zullen voetreflexpunten worden geactiveerd. Je zult ervaren dat je uit je hoofd komt en weer land in je lijf. Van te veel gedachtes naar rust en ontspanning.

Stap 2 (Melaleuca en On Guard) zorgt voor het versterken van het immuunsysteem. Melaleuca ken je misschien als tea trea, deze olie werkt zuiverend, versterkt het immuunsysteem, is antibacterieel en schimmelwerend. On Guard is een heerlijke blend die verkwikkend werkt, het immuunsysteem versterkt en positief werkt op je stemming. De massage technieken zetten de meridianen (je energiebanen) in beweging en wordt er al iets meer in de diepte gewerkt van de spieren van de rug en nek. Tevens worden je tussenrib spieren gemasseerd, dit zorgt voor een verbetering van de ademhaling.

Stap 3 (Aroma Touch en Deep Blue) zorgt voor verlichting bij pijn, helpt bij vastzittende spieren en reumatische klachten. De massage technieken gaan hier dan ook de diepte in en er wordt een stevige massage toe gepast. Uiteraard in overleg, geef het vooral aan indien het te pijnlijk wordt. De nek en schouders zijn bij vele mensen een probleem, de spieren zitten vast en daardoor ontstaat er hoofdpijn en ervaart men een beperking in de bewegingsvrijheid van de schouders en/of nek. Met name stress en spanning vind je terug in deze gebieden. Er kan gebruikt worden gemaakt van cupping massage, dit geeft een bindweefselmassage waardoor de doorbloeding van de huid verbeterd en de afvalstoffen (spierknopen) worden afgevoerd.

Stap 4 (wild orange en pepermunt) zorgt voor balans en homestase. Het zorgt ervoor dat je parasympatische zenuwstel geactiveerd wordt. Dit brengt rust, zorgt voor ontspanning en herstel van je lichaam.

De hierboven beschreven massage is de achterkant van het lichaam, (nek, rug, schouders, achterkant benen en voeten) duurt ruim 45 minuten en kost €50.

Wil je graag je een uitgebreide gezicht en decolleté massage erbij dan duurt de totale massage 60 minuten en kost €60. Hierbij zal Wild Orange gebruikt worden met daaraan toegevoegd extra vitamine E. Vitamine E is voedend voor de huid, een antioxidant en beschermt de cellen, bloedvaten, organen en weefsels.

Gun jij jezelf een verwen moment en wil je graag je gehele lichaam gemasseerd hebben van top tot teen dan duurt de totale massage 90 minuten en kost €75. Hierbij worden je armen, handen, benen en voeten gemasseerd. Tevens is het mogelijk om je buik mee te masseren, dit gaat in overleg. Wil je een buikmassage dan zal daarvoor pepermunt olie gebruikt worden, deze bevorderd de spijsvertering. De overige lichaamsdelen worden gemasseerd met de Aroma Touch blend.

Houd er rekening mee dat je hoofdhuid en haren ook mee gemasseerd worden met etherische oliën. Om het beste resultaat te krijgen raad ik je aan om deze oliën minimaal 4 uur op het lichaam te laten inwerken na afloop. Of nog beter, laat het gewoon een hele dag zitten. Vergeet niet na afloop van een massage voldoende water te drinken, dit in verband met de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen en dus een stuk ontgifting van je lijf.

Wil je een afspraak maken dan kan dat via een mail naar info@praktijk-energieryck.nl of bel/app naar 06-44506483